タンザニア稲作(34)

「消費者の『嗜好性』がタンザニアにおけるコメ増産の鍵となるのか?」と題するINRA(フランス国立農学研究所)のブログで私たちの論文(論文はこちら)が紹介されました(ブログ)。

1960年代以降、タンザニアにおけるコメ消費量は急激に増加し、今後も都市化と消費者のコメ嗜好により消費量が増加すると見込まれています。私たちはタンザニアにおけるコメ生産の現状を文理融合型(作物学および農業経済学)の視点で分析し、タンザニアのコメ生産を改善するための「リアリスティック(現実的)な」研究戦略を提案しました。

My latest study is featured in a blog post of INRA (blog).

Consumer preference as a key driver for rice production improvement in Tanzania?

Rice consumption in Tanzania has greatly increased since the 1960s; it is predicted to continue to increase owing to urbanization and changes in consumer preferences from traditional staples such as maize and tubers to rice. Scientists Sekiya et al. analyzed the status of rice production in Tanzania from a multidisciplinary perspective and proposed a realistic research framework much oriented toward meeting consumer demands for improving rice production in Tanzania.

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